Sisar­­toiminta

Valkealan Sotilaskotiyhdistyksen TIEDOTE 2/2020

27.03.2020

Poikkeusolot ovat nyt täyttä totta. Valmiuslaki on Suomessa voimassa ja se on tuonut tullessaan joukon rajoitteita meidän jokapäiväiseen elämäämme. Vaikka olemme harjoitelleet usean kerran poikkeusolojenvaralle, emme koskaan ole harjoitelleettällaisen pandemian varalle.

Karjalan prikaatissa on otettu rajoituksia alueella liikkumisessa ja alueelle pääsemisessä. Kukaan vapaaehtoisistasisarista ei pääse varuskuntaan.Tilannetta seurataan ja tällä hetkellä kaikki päivystysvuorot on peruttu.Sotilaskoti ja Pahkajärven leirisotilaskoti pidetään auki palkatun henkilökunnan voiminvarusmiehille/-naisille maanantaista perjantaihin.

Nyt jokaisen tulee huolehtia omasta terveydestään ja ottaa kaikki rajoitukset tosissaan, että kansakuntana selviämme mahdollisimman vähin seuraamuksin tästä tartuntakaudesta.

Oheisohjelma Naurua kolmannella huumorilaulu-konsertti oli peruttu ja kahvila Valkama sulkenut ovensa. Kokoukseen osallistui 9 yhdistyksen jäsentä. Kokouksen osanottajat ikuisti Paavo Mikkonen (yhd. tiedottaja) ja hänet alakuvaan Tuula Turklin.


Vuoden 2019 toimintakertomus on tämän tiedotteen liitteenä.
Kokouksessa esille tulevia tapahtumia, mikäli tautitilanne sallii tilaisuuksien järjestämisen

7.6.202 Sotilaskotisisarten kirkkopyhä Valkealan kirkossa klo 10.00. Tilaisuuteen kutsutaan vihreitä sisaria Kaakkois-Suomen sotilaskotiyksikön alueelta. Jumalanpalveluksen jälkeen tarjotaan tapulikahvit. Sateen sattuessa kahvitus järjestetään sivusalissa. Tarjoilun hoitaa hengellinen jaosto. Sotilaskotisisaret avustavat myös kolehdin keräyksessä ja päivän tekstin lukemisessa.

1.8.2020 Kesäretki Valamoon Aamulla matkaamme bussilla Valamoon, tutustumme siellä oppaan johdolla luostarin tiloihin. Matkaa jatkamma m/s Puijolla Kerman kanavalta Oraviin. Laivalla nautimme kauniista maisemista ja ruokailemme. Paluukyyti lähtee Oravista. Tarkemmasta aikataulusta ilmoitamme myöhemmin. Ilmoittautua voi retkelle sähköpostilla vekaranjärvi@sotilaskoti.org tai puh. 0299 431 964.

29.8.2020 Kouvola-Utin sotilaskotisisaret järjestävät alueelliset sisarpäivät Utissa. Varaa jo nyt aika allakkaasi. Ilmoittautumisohjeet tulevat myöhemmin.

5.9.2020 Syksy alkaa Kymijoki-harjoituksella. Varaa viikonloppu poikkeusolotoiminnalle. Uutta ja vanhaa harjoiteltavaa sekä asioiden kertaamista on tarjolla viikonlopun aikana.

SKY Hallitus

Viimeisimmät artikkelit